Predikanten

Twee predikanten dienen onze gemeente:

Hieronder stellen ze zich voor en staan hun contactgegevens

Da. E.H.W. Stam

Mijn naam is Wilfrieda Stam.
Geboren en getogen in de pastorie werd ik in 1994 predikant in Hoogezand Sappemeer. De vrijzinnige stroming binnen die gemeente heeft mij, als beginnend predikant, mede gevormd. In 2001 werd ik verbonden aan de vinexlocatie van Deventer, de protestantse gemeente Colmschate Schalkhaar. Daar genoot ik van de frisheid, speelsheid en diversiteit van een jonge wijk. Sinds april 2011 ben ik, met veel plezier, aan de gemeente in De Bilt verbonden. Voorheen de Opstandingskerk was vanaf het begin mijn thuisbasis. Wat mooi om nu met drie samengevoegde wijkgemeenten het kerk zijn voort te zetten in de Oosterlichtkerk. Het verhaal van God en de verhalen van mensen boeien mij. Niet voor niets koos ik voor een pastoraal psychologisch hoofdvak. Ik geniet van de verschillende ontmoetingen die horen bij mijn werk als gemeente predikant. Allereerst is er natuurlijk de ontmoeting met God, in de verhalen van de Schrift en binnen de ruimte van de zondagse eredienst. Daarnaast treft mij steeds weer de ontmoeting met elkaar, bijvoorbeeld tijdens het pastoraat. Tot slot kan ik mijn hart op halen aan allerlei informele ontmoetingen rond eredienst, vergaderingen, ontmoetingsavonden etcetera.
Kerk zijn, geloven, is voor mij een feestje: uitdagend, bemoedigend, inspirerend, troostend, verrassend en het doet (bevrijdend en ontspannen) lachen. Die vreugde om het leven en geloven, de trouw van Gods liefde die blijft, hoop ik met u te zoeken, met en voor u te bewaren. Daartoe waaie de Allerhoogste ons open met zijn goede Geest.
Niet voor niets staat op mijn visite kaartje de tekst van Willem Barnard uit gezang 223:

Gods goedheid is te groot
voor het geluk alleen,Wilfrieda Stam
zij gaat in alle nood
door heel het leven heen.

 

 

 

Contact

 030 -   275 11 21
Per mail kunt u mij vinden via stam@oosterlichtkerkdebilt.nl of u kunt een bericht sturen via het contactformulier.

  

Ds. E.W.J. van Leersum

Mijn naam is Evert van Leersum.
Ben afkomstig uit het Zuid-Limburgse en heb theologie gestudeerd in Kampen. In 2014 ben ik begonnen als gemeente-predikant in Gorinchem-Oost/Dalem. Interessant om te ontdekken hoe een dorpskerk samen gaat werken met een jonge gemeente in een nieuwbouwwijk. In 2000 samen met mijn vrouw beroepen als predikant in de gereformeerde kerk van Barneveld. Met name voor de terreinen Toerusting en Beleid. In 2012 werd ik door een fusie opeens, en met vreugde, predikant van de protestantse gemeente te Barneveld. In januari 2015 zijn we verhuisd naar Huizen, waar mijn  vrouw verbonden is aan de Goede Herder Kerk. Zelf bleef ik werkzaam in Barneveld en ging ik voor het eerst in mijn leven forenzen. Wat ik nu ook doe sinds ik per 1 juni 2017 (parttime) werkzaam ben in de protestantse gemeente De Bilt, waar ik verbonden ben aan de nieuwe wijkgemeente die gaat/is ontstaan met de samenvoeging van de Boskapel, de Immanuëlkerk en de Opstandingskerk. Naast het reguliere werk als predikant, theoloog en voorganger, ben ik met name beroepen als “muzikale bruggenbouwer” Nou ben ik zelf niet zo muzikaal, al kan ik er erg van  genieten, juist omdat muziek andere snaren weet te raken dan het hart, maar als bruggenbouwer heb ik wel enige ervaring opgedaan. Graag wil ik dan ook meewerken en meebouwen aan de verdere samenwerking en samenvoeging van de wijkgemeente Opstandingskerk en wijkgemeente Immanuëlkerk en de gemeente van de Boskapel uit Groenekan.
Als predikant voel ik me vooral een dienaar van het Woord. Spreken over God (wat theologie letterlijk betekent) is een hele uitdaging. Ik zou bijna zeggen een heidens karwei; maar dat is het nou net niet! Daarbij herinner ik mij regelmatig de woorden van de ethicus Gerard Rothuizen die op een symposium opmerkte dat het spreken over God wel wat: kuiser, inniger, woedender ook mag zijn.

EWJ van Leersum

 

 

 

 

 

Contact

Nog even praktisch.
Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag.
Bij voorkeur kunt u mij op deze dagen bellen voor een gesprek of een afspraak.
Als er sprake is van een crisissituatie kunt u mij altijd bereiken op  06 23467137.
Per mail kunt u mij vinden via vanleersum@oosterlichtkerkdebilt.nl of via het contactformulier.