Kunst in de kerk

De werkgroep "Kunst in de Kerk" verzorgt de exposities van religieus geïnspireerde (beeldende) kunst in ons kerkgebouw. De exposities laten op een bijzondere wijze aan de bezoekers zien dat de Bijbel mensen op vele wijzen kan inspireren. De werkgroep probeert in haar aanbod in en buiten de kerk te laten zien dat de kerk geen geïsoleerde gemeenschap is, maar deel uitmaakt van de maatschappij, er middenin staat. Gemeenteleden worden in de gelegenheid gesteld om ook ander werk dan alleen het religieus geïnspireerde te exposeren. Ook stellen we expositieruimte beschikbaar voor kunstuitingen van kwetsbare groepen in de samenleving, van wie de werkstukken worden aangeleverd door belangenbehartigende organisaties.

Expositie van Willy Roggeveen in Oosterlichtkerk

 

Tot en met 7 juli 2019 wordt in de Oosterlichtkerk te Bilthoven werk geëxposeerd van mw. Willy Roggeveen.

Na haar werkzame leven meldde zij zich in 2004 aan bij het Utrechts Centrum voor Kunsten (UCK) voor de driejarige opleiding “Beeldende Route”. Zij kon toen niet bevroeden dat kunst haar zó zou pakken. Voor die tijd had Willy wel getekend, geaquarelleerd, geboetseerd en gefotografeerd, maar allemaal een beetje ‘hapsnap’. Nu terugkijkend is zij verbaasd over de ontwikkelingen die zij heeft doorgemaakt. 

Het schilderen met acrylverf is voor haar de hoofdmoot, meestal abstract, laag over laag; de ene bewerking roept de andere op: het is zoeken naar spanning en balans. 

Verder is het maken van video’s en foto’s, het bewerken en het daarvan maken van kijkdoosjes, een favoriete bezigheid. Eigengemaakte (detail) foto’s vormen veelal een inspiratiebron, kleur en sfeer zijn vaak een aanleiding, waaruit zich een beeld ontwikkelt. Toevalligheden krijgen een eigen plek, contrasten zijn belangrijk, altijd bestaat de behoefte om ‘licht’ vorm te geven. Door haar werk te vouwen krijgt ook licht invloed en verandering van licht verandert het beeld. Het uiteindelijke resultaat is voor meerdere interpretaties vatbaar. De kijker kan op weg met eigen associaties, reden waarom haar werk vrijwel nooit een titel heeft. 

 

De geëxposeerde werken zijn iedere vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur en op zondagmorgen tussen 11.30 en 13.00 uur te bezichtigen in de Oosterlichtkerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven.

Nadere informatie: Jannie Catsburg, telefoon 030-220 30 91.

 

Willy Roggeveen