No public posts in this group. You must login and become a member in order to post messages, and view any private posts.
Printervriendelijke versieSend by emailPDF versie
Mijn naam is Evert van Leersum.
Ben afkomstig uit het Zuid-Limburgse en heb theologie gestudeerd in Kampen. In 2014 ben ik begonnen als gemeente-predikant in Gorinchem-Oost/Dalem. Interessant om te ontdekken hoe een dorpskerk samen gaat werken met een jonge gemeente in een nieuwbouwwijk. In 2000 samen met mijn vrouw beroepen als predikant in de gereformeerde kerk van Barneveld. Met name voor de terreinen Toerusting en Beleid. In 2012 werd ik door een fusie opeens, en met vreugde, predikant van de protestantse gemeente te Barneveld. In januari 2015 zijn we verhuisd naar Huizen, waar mijn  vrouw verbonden is aan de Goede Herder Kerk. Zelf bleef ik werkzaam in Barneveld en ging ik voor het eerst in mijn leven forenzen. Wat ik nu ook doe, sinds ik per 1 juni 2017 (parttime) werkzaam ben in de protestantse gemeente De Bilt  waar ik verbonden ben aan de wijkgemeente Immanuëlkerk. Naast het reguliere werk als predikant, theoloog en voorganger, ben ik met name beroepen als “muzikale bruggenbouwer” Nou ben ik zelf niet zo muzikaal, al kan ik er erg van  genieten, juist omdat muziek andere snaren weet te raken dan het hart, maar als bruggenbouwer heb ik wel enige ervaring opgedaan. Graag wil ik dan ook meewerken en meebouwen aan de verdere samenwerking en samenvoeging van de wijkgemeente Opstandingskerk en wijkgemeente Immanuëlkerk.
Als predikant voel ik me vooral een dienaar van het Woord. Spreken over God (wat theologie letterlijk betekent) is een hele uitdaging. Ik zou bijna zeggen een heidens karwei; maar dat is het nou net niet! Daarbij herinner ik mij regelmatig de woorden van de ethicus Gerard Rothuizen die op een symposium opmerkte dat het spreken over God wel wat: kuiser, inniger, woedender ook mag zijn.

Nog even praktisch.
Mijn werkdagen  zijn dinsdag, woensdag en vrijdag.
Bij voorkeur kunt u mij op deze dagen bellen voor een gesprek of een afspraak.
Als er sprake is van een crisissituatie kunt u mij altijd bereiken op 06 23467137.
Per mail kunt u mij vinden via ewjvanleersum@gmail.com