Printervriendelijke versieSend by emailPDF versieMijn naam is Wilfrieda Stam.
Geboren en getogen in de pastorie werd ik in 1994 predikant in Hoogezand Sappemeer. De vrijzinnige stroming binnen die gemeente heeft mij, als beginnend predikant, mede gevormd. In 2001 werd ik verbonden aan de vinexlocatie van Deventer, de protestantse gemeente Colmschate Schalkhaar. Daar genoot ik van de frisheid, speelsheid en diversiteit van een jonge wijk. Sinds april 2011 ben ik, met veel plezier, aan deze gemeente verbonden waarbij de Opstandingskerk mijn thuisbasis is.
Het verhaal van God en de verhalen van mensen boeien mij. Niet voor niets koos ik voor een pastoraal psychologisch hoofdvak. Ik geniet van de verschillende ontmoetingen die horen bij mijn werk als gemeente predikant. Allereerst is er natuurlijk de ontmoeting met God, in de verhalen van de Schrift en binnen de ruimte van de zondagse eredienst. Daarnaast treft mij steeds weer de ontmoeting met elkaar, bijvoorbeeld tijdens het pastoraat. Tot slot kan ik mijn hart op halen aan allerlei informele ontmoetingen rond eredienst, vergaderingen, ontmoetingsavonden etcetera.
Kerk zijn, geloven, is voor mij een feestje: uitdagend, bemoedigend, inspirerend, troostend, verrassend en het doet (bevrijdend en ontspannen) lachen . Die vreugde om het leven en geloven, de trouw van Gods liefde die blijft, hoop ik met u te zoeken, met en voor u te bewaren. Daartoe waaie de Allerhoogste ons open met zijn goede Geest.
Niet voor niets staat op mijn visite kaartje de tekst van Willem Barnard uit gezang 223:

Gods goedheid is te groot
voor het geluk alleen,
zij gaat in alle nood
door heel het leven heen.